Як зекономити на оплаті за газ?

Як зекономити на оплаті за газ?

Тетяна БОДНЯ
“Урядовий Кур’єр”
23 липня 2014 року
— Живу в гуртожитку. Квартира приватизована. В нас на поверсі є загальна кухня, якою я та більшість мешканців поверху не користуємося. Проте ціна за газопостачання розподіляється на кожну квартиру. Я 10 років не ходив на загальну кухню, відтоді перестав платити за газ. У зв’язку з цим у мене на сьогодні борг за газ 3000 грн. Як відмовитися від цього газу, щоб мені не приходила щомісячна плата за нього?
О. ЄРМАКОВ, 
Харківська обл.
Консультує Вадим ПРОКОПЕНКО, 
адвокат:
— Відповідно до пункту 6 Правил надання населенню послуг з газопостачання, газопостачання припиняється на підставі подання споживачем письмової заяви. Отже, для припинення газопостачання необхідно письмово звернутися до газопостачальної організації з відповідною заявою.
Відмова споживачеві в припиненні газопостачання або відключенні окремих газових приладів, пристроїв та проведенні перерахунку плати за фактично надані послуги з газопостачання у разі відсутності лічильника газу з боку газопостачальних та газорозподільних підприємств, відповідно до пункту 36 Правил надання населенню послуг з газопостачання, не допускається.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code