Науково-практичний коментар до ст. 92 Кодексу законів про працю України

Науково-практичний коментар до ст. 92 Кодексу законів про працю України

Стаття 92. Встановлення нормованих завдань при почасовій оплаті праці
При почасовій оплаті працівникам встановлюються нормовані завдання. Для виконання окремих функцій та обсягів робіт може бути встановлено норми обслуговування або норми чисельності працівників.
Коментар:
1. Стаття, що коментується, передбачає види норм праці, які можуть застосовуватися при почасовій оплаті праці. Виокремлення спеціальної статті, присвяченої нормам праці, що застосовуються при почасовій оплаті праці, зовсім не означає, що всі попередні статті КЗпП не поширюються на цю групу норм праці. Ст. 85 – 88 КЗпП поширюються і на цю групу норм. Лише статті 89 – 91 КЗпП не поширюються на норми праці, які застосовуються при почасовій оплаті праці.
2. Нормовані виробничі завдання – це встановлений обсяг роботи, який працівник або група працівників (наприклад, бригада) повинні виконувати за робочу зміну, робочий місяць, за іншу одиницю робочого часу при почасовій оплаті праці (п. 1 Рекомендацій). Що ж стосується норм обслуговування та норм чисельності працівників, то вони згадуються в ст. 85 КЗпП. Ст. 92 КЗпП встановлює лише сферу їх застосування.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code