Науково-практичний коментар до ст. 188-29 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Науково-практичний коментар до ст. 188-29 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Стаття 188-29. Невиконання законних вимог посадових осіб національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг
Невиконання законних вимог посадових осіб національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, щодо усунення порушень законодавства у сфері державного регулювання ринків фінансових послуг або створення перешкод для виконання покладених на них обов\’язків
 
– тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п\’яти до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Коментар:
 
Об\’єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері ринків фінансових послуг (див. Закон України \”Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг\”).
Об\’єктивна сторона правопорушення виражається у невиконанні законних вимог посадових осіб національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, щодо усунення порушень законодавства у сфері державного регулювання ринків фінансових послуг або створення перешкод для виконання покладених на них обов\’язків (формальний склад).
Суб\’єкт адміністративного проступку – посадові особи.
Суб\’єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code