Науково-практичний коментар до ст. 186-7 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Науково-практичний коментар до ст. 186-7 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Стаття 186-7. Недоставляння або порушення строку доставляння обов’язкового безоплатного примірника документів
Недоставляння  або порушення строку доставляння обов’язкового безоплатного примірника документів –
тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб, фізичних осіб – підприємців від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
 
Коментар:
 
 
05 лютого 2012 року набрав чинності ЗУ \”Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо доставляння обов’язкового безоплатного примірника документів\”.
Згідно зазначеного законодавчого акту, за недоставляння, або порушення строку доставляння обов\’язкового примірника видань передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 186-7 Кодексу про Адміністративні правопорушення). (НМДГ становить 17 грн, а отже 17*30=510, 17*50=850)
Контроль відправлення обов\’язкового безоплатного примірника текстових видань (книги, газети, журнали тощо) покладено на Держкомтелерадіо.
Обов\’язковий безоплатний примірник видань надсилається в день виходу в світ першої частини тиражу. Витрати, пов\’язані з виготовленням і доставлянням обов\’язкового безоплатного примірника документів, відносяться його виробниками на собівартість  видавничої, аудіо-, візуальної, аудіовізуальної продукції, електронних видань та інших тиражованих документів. Підтвердити надсилання обов’язкового примірника можна будь-яким відповідним документом (накладна, підтвердження з пошти тощо).
Перелік одержувачів обов\’язкового безоплатного примірника видань затверджено Постановою КМУ N 608  від 10 травня 2002 року.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code