Науково-практичний коментар до ст. 171-2 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Науково-практичний коментар до ст. 171-2 Кодексу про адміністративні правопорушення України

Стаття 171-2. Фальсифікація засобів вимірювання
Виготовлення або перероблення з метою використання чи збуту, а також збут фальсифікованих вимірювальних приладів чи інструментів – тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких вимірювальних приладів чи інструментів.
Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення, – тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких вимірювальних приладів чи інструментів.
 Коментар:
 
1. Об\’єктом даного адміністративного правопорушення є суспільні відносини у сфері забезпечення єдності вимірювань в Україні (див. Закон України \”Про метрологію та метрологічну діяльність\”).
2. Об\’єктивна сторона правопорушення виражається у виготовленні або переробленні з метою використання чи збуту, а також збуті фальсифікованих вимірювальних приладів чи інструментів (формальний склад).
3. Суб\’єкт адміністративного правопорушення – посадові особи підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадяни.
4. Суб\’єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі прямого та непрямого умислу.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code