Науково-практичний коментар до ст. 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення

Науково-практичний коментар до ст. 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення

Стаття 107. Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог
Порушення правил щодо карантину тварин, інших ветеринарно-санітарних вимог, передбачених Законом України \”Про ветеринарну медицину\”, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з епізоотіями, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – у розмірі від дев\’яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 
Коментар:
Об\’єктом цього правопорушення є суспільні відносини у сферах охорони довкілля, забезпечення ветеринарного і епізоотичного благополуччя, карантину тварин, здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.
Об\’єктивна сторона правопорушення може полягати як у діях, так і бездіяльності посадових осіб та громадян. Склад цього правопорушення є формальним, тобто для притягнення до адміністративної відповідальності достатньо самого факту Порушення правил щодо карантину тварин, інших ветеринарно-санітарних вимог, передбачених Законом України «Про ветеринарну медицину», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з епізоотіями.
Суб\’єктивна сторона правопорушення характеризується наявністю вини у формі необережності щодо наслідків вчиненого правопорушення та у формі умислу або необережності – до порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог.
Суб\’єктами правопорушення можуть бути громадяни та посадові особи, до компетенції яких входить забезпечення ветеринарно-санітарних вимог.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code