Науково-практичний коментар до ст. 39 Кодексу адміністративного судочинства України

Науково-практичний коментар до ст. 39 Кодексу адміністративного судочинства України

Стаття 39. Виклик відповідача, третіх осіб, свідків, місце проживання (перебування) яких невідоме
 
1. Якщо зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) відповідача, третіх осіб, свідків невідоме, суд може здійснити їх виклик через засоби масової інформації за останнім відомим місцем їхнього проживання (перебування) на території України.
2. Виклик публікується в друкованому засобі масової інформації не пізніше ніж за сім днів до дати призначеного судового розгляду справи.
3. Друкований засіб масової інформації, у якому розміщуються оголошення про виклик протягом наступного року, визначається не пізніше 1 грудня поточного року в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Коментар:
 
У статті, що коментується, суду надане право здійснювати виклик відповідача, третіх осіб та свідків через засоби масової інформації. При цьому, таке право надається суду виключно у разі, якщо зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання цих осіб невідоме, що має бути встановлено шляхом направлення судом відповідного запиту до адресного бюро ОВС.
 
На даний час друкованим засобом масової інформації, у якому розміщуються оголошення про виклик, який встановлений Кабінетом Міністрів України, є газета центральних органів виконавчої влади \”Урядовий кур\’єр\”.   

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code